Bachelor's degree in Business Administration (Verona)

Course partially running (all years except the first)

Social responsibility model for the restaurants' ecosystems

Course code
4S008078
Name of lecturer
Silvia Cantele
Coordinator
Silvia Cantele
Number of ECTS credits allocated
1
Other available courses
Academic sector
NN - -
Language of instruction
Italian
Period
not yet allocated

Learning outcomes

The seminar presents the results obtained by the research project funded by Veneto Region (POR FSE 2014-2020. Project code 1172-1-948-2016 “Modello di Responsabilità sociale di impresa per l’ecosistema di business della ristorazione”); the peculiarity of sustainability applied to the resaurant industry, the practices most applied, the restaurant owners points of view and a model explaining the impacts on performance are presented during the seminar.

Syllabus

Modello di responsabilità sociale d’impresa per l’ecosistema di business della ristorazione
Vicenza, Complesso Universitario di Viale Margherita 87
Venerdì 12 Ottobre 2018 ore 14:30 Sala 3
14:30 –Saluto di benvenuto
Silvio Fortuna – Fondazione Studi Universitari di Vicenza
14:45 - Presentazione del progetto
Enrico Novelli – Dipartimento di Biomedicina Comparata e Alimentazione (BCA), Università di Padova
Antonella Piazza – ESAC Confcommercio Vicenza
15:00 – Presentazione dei risultati del progetto
Silvia Cantele – Dipartimento di Economia Aziendale, Università di Verona
15:30 – Da spreco a risorsa: utilizzo solidale delle “eccedenze” alimentari (prima parte)
Claudia Maria Balzaretti - Dipartimento di Scienze Veterinarie per la Salute, la Produzione Animale e la Sicurezza Alimentare, Università di Milano
Marta Castrica - Dottoranda di ricerca in Scienze Veterinarie e d'Allevamento, Università di Milano
16:15 – Pausa caffè
16:30 - Da spreco a risorsa: utilizzo solidale delle “eccedenze” alimentari (seconda parte)
Marco Lucchini - Fondazione Banco Alimentare ONLUS, Milano
17:15 – Il punto di vista dell’Autorità Competente
Stefano Ferrarini - Servizio di Igiene degli Alimenti di Origine Animale, ULSS8 Berica, Vicenza
18:00 – Dibattito ed esperienze a confronto
18:30 – Chiusura lavori

Assessment methods and criteria

Students have to present a short report containing their own research contribution inspired by the topics learned during the seminar.



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